Bumperball

BUMPERBALL

Spela

BUMPERBALL

Fotboll har aldrig varit roligare än så här och det bästa av allt är att Bumperball kan spelas av alla oavsett bollkänsla!


Vi tillhandahåller allt Ni behöver utöver aktivitetskläder och gymnastikskor. Efter att bumperball bollarna har delats ut beger vi oss ett par hundra meter till intill liggande grönytor. Det rekommenderas att Ni tar med Er rikligt med dryck då det alltid behövs lite extra av den varan varma sommardagar!


Iklädda den genomskinliga bollen är Ni skyddade från knäna och uppåt. Bumperball skulle kunna kallas hockeyfotboll eftersom tacklingar är tillåtna eller snarare har en central roll i detta enormt roliga nöje!


SPELPLAN

Bumperball funkar väldigt bra att spela i fotbollens 5 mannastorlek där spelplanen är 30 meter lång och 15-20 meter bred. Antalet spelare på planen samtidigt är såklart 5 varav en vanligtvis är målvakt. Beroende på grupp så kör vi antingen med avbytare eller delar in i 3 lag så att gruppen får en periodvila följt av 2 perioders spel. Antal lag eller avbytare beslutas av eventvärden ihop med Er kunder! 


UPPVÄRMNING

Vi kör uppvärmingen utan boll, två lag ställs mot varandra och målet är att tackla omkull alla spelare i motståndarlaget. När en spelare väl vidrör marken med sin bubbla elimineras hen automatiskt och måste då dra sig tillbaka till ett av banans fyra hörn. Antalet poäng för det vinnande laget kommer att räknas baserat på antalet spelare som fortfarande står upp. Innan vår eventvärd startar uppvärmningen med sin visselpipa skall de två lagen befinna sig på sin egna planhalva. En kort 30 sekunder period ges för båda lagen innan uppvärmningen börjar så att "någon" form av strategi kan utarbetas.


Vi erbjuder följande

EVENT ALTERNATIV

Vi kan spela bumperball med stora grupp, det som varierar är då bara den totala event tiden, optimalt deltagarantal är 8-20 spelare!
När Ni bokar flera event och eller nöjen hos oss som genomförs inom 4 dagar så ger vi Er mängdrabatt (2 event 5% rabatt, 3 event 10% rabatt eller 4 event 15%).


Lilla Bumperball Eventet

Total tidsåtgång 1 timme. Uppvärmning 15 minuter, Speltid 3 x 10 min, pauser 3 x 5 min.

270 kr / deltagare


Stora Bumperball Eventet

Total tidsåtgång 1,5 timme. Uppvärmning 15 minuter, Speltid 5 x 10 min, pauser 5 x 5 min.

370 kr / deltagare


XL Bumperball Eventet

Total tidsåtgång 2 timmar. Uppvärmning 15 minuter, Speltid 7 x 10 min, pauser 7 x 5 min.

470 kr / deltagare

Läs all information nedan

INNAN SPEL HOS OSS

Detta är en kort genomgång av alla regler samt alla säkerhetsföreskrifter. Det är kanonbra om Ni som eventkund läser igenom detta innan anländande så kör vår eventvärd en verbal repetition på detta innan start!

(Tänk på att ni spelar på egen risk och vi frånskriver oss därav alla ersättningsanspråk.)


Starta spelet
I början av varje period eller efter att ett av lagen har gjort mål så går spelarna tillbaka till sin startplats (vilket har bestämts av domaren). När visselpipan ljuder får spelarna rusa till bollen i mitten av fotbollsplanen och börja spelet.


Signal från visselpipa
När en domare blåser i visselpipan, måste spelet sluta omedelbart. Det är domarens ansvar att hålla säkerheten på en hög nivå för både spelare och åskådare.


Spark
En spelare som använder fötterna för att sparka en annan spelare, eller utrustningen, får lämna planen. Ingen återbetalning om detta händer.


Rotation av spelare
Spelare kan byta plats med sin målvakt. Vi kör oftast med 5 (inkl målvakt) i varje lag men även färre kan fungera ute på plan. Vill man ha avbytare för ett mer intensivt spel på planen funkar det utmärkt.


Spelplan
När bollen går utanför sidomarkeringarna (spelplanen) så blir det inspark till det laget som inte sparkade ut bollen där den rullade ut. Vid inspark skall spelarna på planen hålla ett avstånd av 5 meter. Tackla aldrig människor utanför planen som inte bär skyddsutrustning (domare eller åskådare). Det är sådeles också förbjudet att spela utanför spelplanen, för att undvika skador på dem som inte bär skyddsutrustning. Säkerheten först!


Målvakten
Målvakten får bara befinna sig på egen planhalva, men hen kan såklart göra mål därifrån.


Skyddsutrustning
Medan du spelar, måste du stanna inne i bubblan tills domaren stoppar spelet. Du måste tala om för domaren om din bubbla förlorar luft, då stoppas spelet och vi kommer att förse dig med en ny bubbla.


Kontakt mellan bubblor
Av säkerhetssjäl så är det förbjudet att ta sikte på andra spelares ben. Det är också förbjudet att våldsamt gå på en spelare som inte har bollen, eller en spelare som försöker ta sig upp. Ni får inte tackla en annan spelare utan att denne ser Er. Du är ansvarig för dina handlingar och konsekvenserna under eventets gång. Spela på ett säkert och ansvarsfullt sätt, hjälp varandra när det behövs t.ex. när någon ligger upp och ner. Om du inte spelar ansvarsfullt trotts varningar så får du gå av planen och ingen återbetalning sker om detta händer.


Starttid
Var på plats minst en kvart innan eventets starttid, så att du eventuellt kan byta kläder, fixa med betalning och även ställa frågor om det behövs. Om ni är sena, kanske ni missar speltid.


Glasögon
Använd inte dina glasögon när du spelar utan ta av dig dem eller använd linser på eventdagen om Ni har sådana.


Skor med spikar
Det är strängt förbjudet att bära sneakers med spikar eftersom de lätt kan sticka hål på bubblan.